perjantai 3. lokakuuta 2014

Neuvolaa ja kuulumisia osa 2

Noniin, täällä jälleen.. Johan kyllä oli aikakin. Tässä välissä ollaan oltu kaikki taas flunssassa, on kalusteita kasailtu, sisusteltu ja siivoiltu. Ja erityisesti otettu rennosti. En tiedä mistä tämä laiskuus johtuu, syksystä vai mistä. Kun Viivin saa illalla nukkumaan, ei jaksa tehdä enää yhtään mitään! Ja päivisin Viivi nukkuu nykyisin yleensä vain puolituntia, välillä jopa tunninkin, ja silloin joko itse myös nukun tai siivoilen. Synnytyksen jälkeen hehkutin miten on taas virtaa, kun se väsymys oli raskauden aikana jotain ihan uskomatonta, mutta eipä ole virtaa enää. Ei sitten sitä vähääkään. Ehkä sitä virtaa vain olikin siksi niin paljon, kun olimme melkein viikon sairaalassa ja oli niin ihana päästä kotiin pienenä perheenä.

Ja sitten, kuten arvata saattoi, ei se laihdutusprojektikaan taas pitkin kestänyt. Ei vaan jaksa panostaa siihen. Väsyttää ja laiskottaa niin, etten saa itseäni liikkeelle. Mutta jos saisin, niin tämä väsymyskin varmaan helpottaisi... Kokeilin kuitenkin huvikseen taas farkkuja, joita käytin ennen raskautta ja kappas, kaikki mahtuivat jalkaan! Osa mahtuikin heti synnytyksen jälkeen, mutta osa ei mennyt reisistä ylöspäin. Joten, jotain on kuitenkin tapahtunut! Jes! Maha kuitenkin on ja pysyy... Oma vika.


Kerkesihän tuo meidän neiti täyttämään sen puolivuottakin jo! Oi voi... Syöttötuolissa ruokaillaan ja ruoka maistuu siitäkin. Maidon juonti ei vain oikein meinaa onnistua siinä vielä. Tai onnisuu, mutta neiti päättää aina jossakin vaiheessa ettei enää onnistukkaan. Mutta kyllä oli Viivi iloinen, kun pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan syöttötuolissa istumista! Ihanuutta :) Nokkamukiakin ollaan kokeiltu useita kertoja, mutta huutohan siitä vain tulee lopulta. Harjoittelua, harjoittelua... Edelleen kovasti Viivi yrittää eteenpäin mennä, mutta peruuttamalla liikutaan :) Konttausasentoon neiti nousee jo hyvin, mutta ei siinä vielä pitkään jaksa olla. Nyt myös ymmärrän sen, kun monesti on kuullut, että vessassakaan ei voi käydä rauhassa. On nimittäin Viivi aika kovasti äitin perään...

Meillä oli myös pieni ongelma, kun Viivi oksenteli välillä iltaisin ja niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin juuri silloin kun iskä nukutti neitiä. Ja sitä oksennusta tuli kaaressa, eli ei mitään pientä puklua. Kaikkea mahdollista kokeiltiin ja mietittiin mistä voisi johtua, mutta mikään ei auttanut eikä siis syytä keksitty/löydetty. Tätä kesti kolmisen viikkoa ja sitten se loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Mistä lie johtui... Itselläni on kuulemma ollut myös tuossa iässä samanlaista vaivaa. Pääasia kuitenkin, että oksentelu on loppunut. Mutta tästä kun päästiin, niin nyt on taas se vaihe, kun tutin perään itkeskellään tunnin välein öisin. Ja mie niin luulin, että Viivi nukkuu ikuisesti yöt hyvin. Höpöhöpö... 6kk neuvolassa kävimme parisen viikkoa sitten ja lopuksi vielä neidin mittoja: paino 8820g, pituus 66,9 cm ja päänympärys 43,5 cm.
 
"Mukava, tyytyväinen tyttö. Kasvu ok, painoa tullut hyvin. Kasvikset, lihat ja viljat käytössä. Heijasteet sammuneet. Esinettä seurailee. Omaa jokeltelua tulee. "



Nyt kun on vähän kuulumisia kerrottu, joku päivä napsin kuvia torpasta. Mutta nyt, kivaa perjantai illan jatkoa! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti